17. december 2015

Elsk dig selv og bliv elsket

Jeg har været på et heldagskursus hos Joan Ørting. Man kan sige meget om Joan, men lidt for lidt er hun i hvert fald ikke - jamen er hun så lidt for meget? Næh - hun er lige som hun skal være. Det er jeg også, og det er du også.

Hvad du skal gøre for at være god nok og værd at elske? INGENTING overhovedet. Du skal bare være dig, præcis som du er og med alt hvad det indebærer. 

Så kan det godt være du tænker, at du er nødt til at være perfekt for at blive elsket - Joan Ørtings pointe er, at ingen mennesker er perfekte - det uperfekte er det perfekte, hvis man kan sige det sådan.  

Det vigtige er, at fylde din egen kærlighedsbeholder og "stå i dit eget lys". Du har ikke BRUG for andre, for at blive fyldt op. Hvis du lader din lykke og følelse af selvkærlighed afhænge af, at andre fylder dig op, risikerer du at skabe et kærlighedsforhold til dig selv, hvor du er afhængig af andre menneskers lyst og evne til at give dig kærlighed. 

Hvis du gerne vil være et frit menneske, så gør dig uafhængig - lær at fyld din egen kærlighedsbeholder op. Find dit kærlighedssprog, og dyrk det som gør dig glad. Tal ordenligt og kærligt til dig selv - for hvorfor ikke være din egen bedste ven? Du skal jo alligevel være sammen med dig selv hele livet.. det er sikkert og vist :-) 

Elsk dig selv - så bliver du let at elske for andre. 

Hold øje med siden her - hvem ved.. måske laver jeg en workshop om selvkærlighed <3